Rusiyalı həkim-diyetoloq Yelena Solomatina buğda yarmasının qlikemik indeksinin yüksək olduğu üçün onun zərərli olduğunu bildirib.
Solomatinanın sözlərinə görə, yarma sıyığının qlikemik indeksinin yüksək olması ilə yanaşı, o, həmçinin yüksək kalori dəyərinə malikdir. Üstəlik, onun tərkibində digər dənli bitkilərdə olan liflər də yoxdur. Diyetoloq xəbərdarlıq edib ki, yarma sıyığı qanda qlükozanın kəskin dərəcədə yüksəlməsinə, çəki artımına və diabetin inkişafına səbəb olur.
Solomatina buğda yarmasını orqanizmə heç bir qida maddəsi verməyən ağ un və şəkərlə müqayisə edib ki, bunlar da, yalnız rasionumuzun gündəlik kalorisini artırır və qısa müddət ərzində daha enerjili olmağa kömək edir. Sonda o, insanları qida rasionlarına başqa, daha sağlam dənli bitkiləri əlavə etməyi tövsiyə edib.
Mənbə: Lenta.ru
www.RIA24.az