“Yaşlı insanlar öz rasionlarına qaragilə daxil etməlidirlər”.
Bu barədə rusiyalı dietoloq Marqarita Korolyova öz tövsiyələrini verib.
Onun sözlərinə görə, qaragilədə çoxlu faydalı maddələr var.
“Bu meyvədə xüsusilə antosiyaninlər və bioflavonoidlər var ki, onlar qan damarlarının divarlarını gücləndirməyə kömək edir. Bioflavonoidlər, həmçinin beynin fəaliyyətinə müsbət təsir edir, Parkinson, Altsheymer və dağınıq skleroz kimi degenerativ patologiyaların inkişaf riskini azaldır”.
M.Korolyova qaragilənin faydaları arasında gözün tor qişasında yırtıqların qarşısını almasını, həmçinin iltihab əleyhinə təsirini vurğulayıb.
Mənbə: Gazeta.ru
www.RIA24.az